Sluiten
Akoestische panelen

Design in al zijn eenvoud.

Wie droomt er niet van? Een warme en luxe uitstraling in uw woning of kantoorpand. Het bekleden van wanden of plafonds met houten latten geeft een prachtig lijnenspel en een natuurlijke sfeer.

Een natuurlijke sfeer in een binnenruimte zorgt voor rust en draagt bij aan een duurzaam leef- werkklimaat. Mede door de akoestisch demping wordt een ruimte aangenamer. Een langdurig verblijf wordt als prettiger ervaren waar aandacht is besteed aan akoestiek en waar een natuurlijk omgeving is gecreëerd.

Waarom is akoestiek belangrijk?

Als de ruimte waarin u bevindt teveel geluid weerkaatst zal dit als onprettig worden ervaren. U moet meer moeite doen om zich te kunnen concentreren of om een ander te kunnen verstaan. Dit komt omdat de nagalm de stiltes tussen de woorden vult, het geluid wordt vervormd en de ruimte wordt als lawaaiig ervaren omdat diverse geluidsbronnen de ruimte snel vullen. Als u zich in een dergelijke ruimte moet concentreren zal dit extra energie kosten waardoor u sneller vermoeid bent.

 

 

Absorptie of isolatie van geluid

Het verschil tussen absorptie en isolatie van geluid is als volgt, bij geluidsabsorptie gaat het over het geluid IN een ruimte en bij geluidsisolatie gaat het over het geluid TUSSEN twee ruimtes. In ons geval willen we minder reflectie en nagalm zodat we meer energie hebben gedurende de dag. Hiervoor zijn absorberende panelen nodig zoals de akoestische panelen.

 

 

Wat is de geluidsabsorptiecoëfficiënt?

De geluidsabsorptiecoëfficiënt, aangeduid als αw (zeg: alfa waarde), is de mate waarin de akoestische panelen geluid absorberen. 0 αw = geen absorptie en 1 αw = volledige absorptie.
Voor de  akoestische interieurpanelen halen we een een volledige absorptie (dus 1 αw) met 45mm minerale wol achter de panelen bij een frequentie van 400-2000 Hz. Dit is bij hard praten en reguliere geluiden. Met 20mm minerale wol achter de panelen halen we ca. 0.6 αw.

 

 

© copyright uwwoninginrichting.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Website door DORST